Side 1 af 1

Falsk kor

: 14. maj 2016, 22:06
af GoatSonds
Jeg har tit et problem med at kor sangere synger piv falske harmonier. Jeg har på fornemmelsen at de ikke kan høre sig selv ordentligt i monitormixet, men de siger tit det modsatte. Mit problem er nok at jeg ikke har nok erfaring med at lave et super fedt monitor mix når man har travlt under en lydprøve.
Har I nogle tricks jeg kan prøve af?

Re: Falsk kor

: 14. maj 2016, 22:59
af gs-dk
Og du er helt sikker på, at sangerne ikke synger falsk, når de synger acapella? Det er jo ikke rocket-science, du har med at gøre:)

Re: Falsk kor

: 15. maj 2016, 00:16
af Clemme
Det lyder som om dit monitormix er meget højt - eller i hver fald dele af det?

Jeg har ikke den store erfaring med live-lyd, men i studiesammenhæng kan man godt få problemer med at vokalisten intonerer forkert, hvis hovedtelefonmixet er for højt og især hvis vokalisten egen stemme er for høj.

Måske kan en løsning være at skrue ned for monitormixet eller vokalerne i monitoren?

Re: Falsk kor

: 15. maj 2016, 00:58
af GoatSonds
Gs@ ja haha, selvfølgelig er det en mulighed, og garanteret også en realitet i nogle af tilfældene, men langt fra alle :-P

Clemme@ jeg kender godt til problemet, men jeg tror umiddelbart at de ligger på et rimeligt niveau. Jeg prioriterer også helst at lytte lidt rundt oppe på scenen, om mit mix virker ok.

Re: Falsk kor

: 16. maj 2016, 21:03
af adgangfolmer
Tjekker du også, om de kan høre hinanden (altså de andres korstemmer)? For det er jo ligeså væsentligt, når det drejer sig om korharmonier. Udover det så er det bare ikke alle musikere, som er helt fantastiske korsangere, så noget af problemet er nok også bare, at der er nogle bands, som ikke helt har øvet den del nok ;)