Life-hacks til gullerødder
Forumregler
Tænk dig om, tal pænt, men lad også være med at være meget sart. Hvis du skal bruge skældsord, så hold dig til noget Kaptajn Haddock ville have sagt.
Tænk dig om, tal pænt, men lad også være med at være meget sart. Hvis du skal bruge skældsord, så hold dig til noget Kaptajn Haddock ville have sagt.
Life-hacks til gullerødder
Jep, du læste rigtigt.
Jeg er typen der godt kan lide gullerødder. De er sunde, og smager meget godt. Både til at gnave fra, men lige så meget som gullerods-salat (i ved, med citronsaft og rosiner).
Her er udfordringen:
Gullerødder har det store drawback, at der er jordrester på dem, hvorfor de skal skrælles. Selv de dyreste du kan finde, har jordrester hvorfor man skal have dem skrællet (selv hvis det er salaten du går efter). Det har så igen det drawback at det er en langsom process, som også kan svine lidt. Indtil nu, har jeg valgt at bruge 2 metoder:
1) Åbne skraldespanden i køkkenet, og gøre det hen over
2) Gøre det ned i køkkenvasken som så herefter skal "rengøres" igen
Her tænker jeg:
Er der mon ikke en smartere måde man kunne gøre dette på, hvor affaldsmaterialet (skralden) på en organiseret måde kan smides væk, og hvor det rent energi og tidsmæssigt kræver meget mindre?
Min farmor har hooket mig op med et hack i form af sådan en svend her: Og den speeder helt klart processen op. Men hvis man gerne vil skære enderne af gulleroden, er man nødt til at have en kniv ved hånden også: Mere opvask.
Og her tænkte jeg så at et forum for musik og lydteknik var det perfekte sted at søge råd.
Problemet igen
Gør det så nemt som overhovedet muligt at skrælle en gullerod hvor følgende parametre bliver minimeret:
1) Rengøring af redskaber
2) Tid til at udføre opgaven
3) Grisseri af område hvorpå forarbejdning foregår
Tak,
Jeg er typen der godt kan lide gullerødder. De er sunde, og smager meget godt. Både til at gnave fra, men lige så meget som gullerods-salat (i ved, med citronsaft og rosiner).
Her er udfordringen:
Gullerødder har det store drawback, at der er jordrester på dem, hvorfor de skal skrælles. Selv de dyreste du kan finde, har jordrester hvorfor man skal have dem skrællet (selv hvis det er salaten du går efter). Det har så igen det drawback at det er en langsom process, som også kan svine lidt. Indtil nu, har jeg valgt at bruge 2 metoder:
1) Åbne skraldespanden i køkkenet, og gøre det hen over
2) Gøre det ned i køkkenvasken som så herefter skal "rengøres" igen
Her tænker jeg:
Er der mon ikke en smartere måde man kunne gøre dette på, hvor affaldsmaterialet (skralden) på en organiseret måde kan smides væk, og hvor det rent energi og tidsmæssigt kræver meget mindre?
Min farmor har hooket mig op med et hack i form af sådan en svend her: Og den speeder helt klart processen op. Men hvis man gerne vil skære enderne af gulleroden, er man nødt til at have en kniv ved hånden også: Mere opvask.
Og her tænkte jeg så at et forum for musik og lydteknik var det perfekte sted at søge råd.
Problemet igen
Gør det så nemt som overhovedet muligt at skrælle en gullerod hvor følgende parametre bliver minimeret:
1) Rengøring af redskaber
2) Tid til at udføre opgaven
3) Grisseri af område hvorpå forarbejdning foregår
Tak,
Jeg skrælder aldrig gulerødder. Der sidder rigtig mange vitaminer i skralden, det er synd at smide det ud. Det forudsætter dog at de er økologiske, men gulerødder er nok den fødevare hvor prisforskellen er mindst.
Jeg skraber bare lige ydersiden med bagsiden af en kokkekniv, brødkniv eller lign. så det værste jord kommer af.
På den måde holder de også længere hvis man har dem med på farten.
Jeg skraber bare lige ydersiden med bagsiden af en kokkekniv, brødkniv eller lign. så det værste jord kommer af.
På den måde holder de også længere hvis man har dem med på farten.
- SustainerPlayer
- Medlem
- Indlæg: 12411
- Sted: På kanten
+1Uncite skrev:
Jeg skraber bare lige ydersiden med bagsiden af en kokkekniv, brødkniv eller lign. så det værste jord kommer af.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Eller skrub dem.
Jeg ville også bare bruge en stiv børste
Jeg bruger en tyndskræller og som Niklasni1tager jeg også toppen med skrælleren. Jeg skræller altid ned på køkkenbordet. Jeg har aldrig forstået hvorfor affald skulle ned i håndvasken? Som andre, vil jeg også mene du roligt kan skrubbe dem og spise skrællen. Du får helt sikkert en jordpartikkel eller to i munden, men det er altså uden betydning.
"The boat can leave now, tell the crew"
- Christoffer I. N.
- Lydmaskinist
- Indlæg: 35560
- Sted: Hørsholm
En helt ny mening til golden shower
25. Oktober 2022 - ny musikalsk videolog - Mørkt og minimalt, 5-lags soundscape
-
Jeg er betatester for BABY Audio.
-
Jeg er betatester for BABY Audio.
Meget hurtig rigtig klam, med mindre man bruger mange minutter på at rengøre den hver gang, kan ikke forestille mig noget der er mere besværligt at gøre rent.
Utroværdigt spinkelt bordbeslag ,..
Billig plastik udførelse, man ser hele lortet give efter og vride sig under brug
Skal sættes op, og tages ned, eller tage plads op konstant, samtidig med den ser grim ud
Hvis den holder mere end et par uger, så god fornøjelse med at skaffe nye knivblad, eller slibe, når de bliver sløve, (edit: no problem, du bliver træt af den før da)
Smart, eller kikset ?
Utroværdigt spinkelt bordbeslag ,..
Billig plastik udførelse, man ser hele lortet give efter og vride sig under brug
Skal sættes op, og tages ned, eller tage plads op konstant, samtidig med den ser grim ud
Hvis den holder mere end et par uger, så god fornøjelse med at skaffe nye knivblad, eller slibe, når de bliver sløve, (edit: no problem, du bliver træt af den før da)
Smart, eller kikset ?
/Dub
Allright. Så er jeg nødt til at spørge:
Det nemmeste ville jo klart være at skrubbe dem.
Men - i min korte tid i mili fik jeg banket ind i skalden at jordbakterier kan være ret skadelige, og ind imellem var der også folk der fik roskilde-syge (forklaringen var dengang at det formentlig var mad- eller personlig hygiejne der sejlede).
Hvor stor er risikoen for at blive syg ved blot at skrubbe dem? Jeg spørger fordi jeg ikke ved bedre.
Det nemmeste ville jo klart være at skrubbe dem.
Men - i min korte tid i mili fik jeg banket ind i skalden at jordbakterier kan være ret skadelige, og ind imellem var der også folk der fik roskilde-syge (forklaringen var dengang at det formentlig var mad- eller personlig hygiejne der sejlede).
Hvor stor er risikoen for at blive syg ved blot at skrubbe dem? Jeg spørger fordi jeg ikke ved bedre.
- david mondrup
- Lydmaskinist
- Indlæg: 12759
- Sted: Århus
Jeg tænker, at man i mili har rigeligt med ting der matcher jordbakterier i farlighed. Sådan noget som skydevåben og eksplosiver. Så det er pudsigt, at du kommer derfra med særlig opmærksomhed på netop denne ene, i denne sammenhæng relativ uskadelige, ting.
Ja, jordbakterier kan være farlige. Endda dødelige. Det samme kan siges om at gå over vejen, og masser af andre ting vi dagligt udsætter os for.
Men samtidig er der flere og flere forskere, der taler for at det også er farligt at undgå bakterier. At de mange forekomster af alskens allergier kan skyldes, at mange er vokset op i alt for sterile miljøer uden at blive eksponeret for nogle af de bakterier, der ellers kunne styrke vores immunforsvar. At det ikke blot er en talemåde, at vi har brug for vores daglige dosis skidt.
Jeg datede med en veganer for nogle måneder siden (nogle af jer husker muligvis, at jeg spiste vegetarisk til grillfesten hos Holger i august). Hun fortalte mig, at for at leve vegansk, er man nødt til at tage b12 vitaminer som tilskud. Men det behov opstår udelukkende, fordi de grønsager man kan købe er så sterilt dyrkede, at der ikke er nogen spor af rigtig jord på dem. Hvis man går ud i naturen og henter sine urter og rodfrugter, og ikke er alt for nøjeregnende med om der skulle sidde lidt jord tilbage på dem når man skyller dem, så får man rigeligt alt det b12 som man som veganer ikke får fra animalske produkter.
Summa summarum: det er farligt at leve. Jordbakterier er en del af faren. Men hey, du overlevede værnepligten, så du har rigeligt gode odds for også at klare et par gulerødder med skræl.
Ja, jordbakterier kan være farlige. Endda dødelige. Det samme kan siges om at gå over vejen, og masser af andre ting vi dagligt udsætter os for.
Men samtidig er der flere og flere forskere, der taler for at det også er farligt at undgå bakterier. At de mange forekomster af alskens allergier kan skyldes, at mange er vokset op i alt for sterile miljøer uden at blive eksponeret for nogle af de bakterier, der ellers kunne styrke vores immunforsvar. At det ikke blot er en talemåde, at vi har brug for vores daglige dosis skidt.
Jeg datede med en veganer for nogle måneder siden (nogle af jer husker muligvis, at jeg spiste vegetarisk til grillfesten hos Holger i august). Hun fortalte mig, at for at leve vegansk, er man nødt til at tage b12 vitaminer som tilskud. Men det behov opstår udelukkende, fordi de grønsager man kan købe er så sterilt dyrkede, at der ikke er nogen spor af rigtig jord på dem. Hvis man går ud i naturen og henter sine urter og rodfrugter, og ikke er alt for nøjeregnende med om der skulle sidde lidt jord tilbage på dem når man skyller dem, så får man rigeligt alt det b12 som man som veganer ikke får fra animalske produkter.
Summa summarum: det er farligt at leve. Jordbakterier er en del af faren. Men hey, du overlevede værnepligten, så du har rigeligt gode odds for også at klare et par gulerødder med skræl.
David Mondrup
www.monsdrum.com Engelsholm Højskole
For at værne om ytringsfriheden, råber jeg røvhul efter naboen (Peter Poulsen)
www.monsdrum.com Engelsholm Højskole
For at værne om ytringsfriheden, råber jeg røvhul efter naboen (Peter Poulsen)