Folketingsvalg 2015

Off topic - alt som ikke handler om musik eller studie.
Forumregler
Tænk dig om, tal pænt, men lad også være med at være meget sart. Hvis du skal bruge skældsord, så hold dig til noget Kaptajn Haddock ville have sagt.
Nyt svar

Hvad vil du stemme til Folketingsvalget 18. juni 2015?

Afstemning sluttede søn 21. jun 2015 11:34

Socialdemokraterne
5
6%
Det Radikale Venstre
6
7%
Det Konservative Folkeparti
2
2%
Socialistisk Folkeparti
5
6%
Liberal Alliance
14
16%
Kristendemokraterne
3
3%
Dansk Folkeparti
3
3%
Venstre
4
4%
Enhedslisten
13
14%
Alternativet
27
30%
Stemmer blankt
3
3%
Stemmer ikke
5
6%
 
Afgivne stemmer: 90
Medlemsavatar
GoatSonds
Medlem
Indlæg: 1432
Sted: Vanløse

Re: Folketingsvalg 2015

Indlæg af GoatSonds »

Jeg forstår bare ikke at de fleste mennesker i Danmark synes det er vigtigere at slikke røv på alle virksomhederne, og skide på alle de fattige her i landet. Er meningen med et godt samfund ikke at sørge for at alle de mennesker der lever i samfundet har det godt? Og det indebære også at være god mod andre, og hjælpe folk fra andre lande der har det svært

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10300
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

GoatSonds skrev:Jeg forstår bare ikke at de fleste mennesker i Danmark synes det er vigtigere at slikke røv på alle virksomhederne, og skide på alle de fattige her i landet. Er meningen med et godt samfund ikke at sørge for at alle de mennesker der lever i samfundet har det godt? Og det indebære også at være god mod andre, og hjælpe folk fra andre lande der har det svært
Forudsætningen for at du kan hjælpe dem der ikke kan selv, er at du har kapacitet (penge) til det.
Man "slikker røv" på alle virksomhederne fordi det er dem der gør at der overhovedet er en kapacitet at dele ud fra.

Medlemsavatar
GoatSonds
Medlem
Indlæg: 1432
Sted: Vanløse

Indlæg af GoatSonds »

Vi har mere end rigeligt med penge til at sørge for at alle har det godt, og hvis der ikke var så meget skatte svindel, ville ha endnu flere penge.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10300
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

GoatSonds skrev:Vi har mere end rigeligt med penge til at sørge for at alle har det godt, og hvis der ikke var så meget skatte svindel, ville ha endnu flere penge.
Ændringer i demografien over de næste mange år, er ensbetydende med at Danmark står overfor nogle udfordringer i forhold til at kunne opretholde velfærden. Det er der intet nyt i. At ignorere det vil faktisk bare betyde at du opnår det modsatte af hvad det er du gerne vil.

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

Billede
Nobody noes.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10300
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

Lidt under lavmålet syntes jeg. Jeg argumenterer da i det mindste for hvorfor jeg har de holdninger jeg har.

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

Ja, OK.

Det kommer nemt til at fremstå som en meget forsimplet argumentation, der er to lande ved siden af hinanden, skatterne og afgifterne i et land er højere end i det andet, så alle virksomhederne flytter over til det andet. Sådan er det jo bare ikke, for for det første kan afgifterne betyde at der er andre fordele ved at drive forretning i landet, og for det andet kan der være andre ting som gør at man er interesseret i at bevare sin forretning der. M.a.o., jeg køber ikke den grundlæggende analyse.

Derimod ser jeg en gruppe mennesker som har en meget klar personlig interesse i at det på kort sigt bliver billigere og nemmere at drive virksomhed uden hensyn til det omkringliggende samfund og økosystem, fordi de har deres på det tørre. LA er fra mit synspunkt en interesseorganisation mere end et politisk parti -- se eksempelvis deres hjemmeside om miljøpolitik. Den handler udelukkende om erhvervslivet.

Det er rigtigt at der er flere gamle og færre arbejdspladser, men jeg giver ikke meget for en løsning fra den front. Især ikke når den er så simpel. Den entydige fokus på at sænke skatter og afgifter minder egentlig om Retsforbundet, som vil flytte al beskatning over på jord, og så svupti, bliver alting bedre.
Nobody noes.

Medlemsavatar
GoatSonds
Medlem
Indlæg: 1432
Sted: Vanløse

Indlæg af GoatSonds »

Ok.. Jeg var ved at skrive et indlæg, men niklasni1 kom mig i forkøbet, med nogenlunde det samme jeg ville ha skrevet. Derudover vil jeg tilføje at synet på de svage i samfundet fra både højrefløjen og dele af venstrefløjen er forskruet. Det er ikke sjovt at være flygtning, og det er ikke sjovt at være på kontanthjælp. Og det kan bestemt ikke betale sig at være på kontanthjælp fremfor at være i arbejde.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10300
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

Begyndte at gå igang med at argumentere ud fra økonomiske teorier og data fra danmarks statistik, men valgte at stoppe mig selv.
Jeg vinder intet ved at forsøge at ændre på jeres opfattelse af verden og presse en tankegang ned over hovedet på jer.

Jeg har fuldt ud respekt for at i stemmer som i gør.

Lad os nyde friheden ved demokratiet og lade være med at synke ned på det samme niveau som alle de her kære politikere og journalister der kun kan finde ud af at pege fingre af hinanden.

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

Ja. Noget jeg helt sikkert kunne ønske mig for dansk politik var mindre bloktænkning og mere samarbejde. Det er meget nemt at blæse de kontraster der er ud af proportioner - det er jo ikke sådan at valget er mellem 100% planøkonomer eller 100% anarkister. Heldigvis!

Men det sagt, er fingerpegning og mudderkastning til tider bare helt ufatteligt grineren:

Billede
Nobody noes.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10300
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

:lol: :lol:

Default avatar
bredal187

Indlæg af bredal187 »

Hehe, Joachim skriver at han tænker


Medlemsavatar
Holger
Audio Alchemist
Indlæg: 37670
Sted: Fyn

Indlæg af Holger »

Jeg stemmer LA denne gang. Aldrig før har jeg været så enig med et parti på så mange punkter, selvom deres mangel på ordentlig miljøpolitik er min største anke.

Jeg synes LA er et sympatisk parti med fokus på essentielle menneskelige værdier som frihed og plads til forskellighed, selvom det ofte bliver fremstillet modsat af folk der har misforstået noget grundlæggende ved libertarianismen.

Flere varme hænder, mindre bureaukrati, færre idiotiske regler, mere ansvar af den enkelte, skattefrihed af de første 7.000 kr. man tjener, bedre sammenhængskraft og bedre vilkår for hele Danmark, herunder væk med bilafgiften (som især rammer familier med børn uden for de store byer), væk med broafgiften (som også rammer helt skævt), m.v. Og der er ikke bare tale om en gavebod af urealistiske løfter, men om reelle, beregnede forslag.

Dertil kommer de vigtige økonomiske incitamentskabende tiltag for os selvstændige, skabende mennesker - og fokus på en minimering af det vanvittig offentlige spild. Sammen med Alternativet oplever jeg også LA som værende et af de mindst mudderkastende partier, især Anders Samuelsen, og LA som det eneste med en gennemberegnet offentligt fremført plan for Danmarks økonomiske fremtid.

Default avatar
the songcabinet
Forum Donator
Indlæg: 1119

Indlæg af the songcabinet »

Helt forståeligt at du stemmer LA, Holger. Det passer til din profil som tilhørende den økonomiske elite, hvid, mand, i sin mest produktive alder, masser af netværk, høj kompetence osv. Du kan lide den frihed du allerede har via din position.

Attraktionen er "væk med afgifter" (en forhindring for de ressourcestærke, men som også finansierer det offentlige fællesskab, og bla er med til at regulere miljø forurening), "væk med bureaukrati" (en forhindring for de ressourcestærke, men som på den anden side er med til at sikre de svagestes ret til at bruge offentlige systemer).

LA's forslag er naturligvis finansierede, fordi det koster ikke noget at gøre ingenting.

Mennesker i sådanne "super positioner" i samfundet behøver ikke andre til at gøre noget for dem, kun frihed til at fortsætte som hidtil. Det gør LA særdeles attraktiv for lige netop den gruppe. De river sociale strukturer ned, som bliver beskrevet som forhindringer, og tømmer de offentlige konti og budgetter.

De mellemregninger der mangler i den neoliberale tankegang er blevet illustreret på denne måde i New Zealand (som var nogle af de første til at adoptere den i 80ne).

http://thewireless.co.nz/articles/the-p ... on-a-plate

Medlemsavatar
Holger
Audio Alchemist
Indlæg: 37670
Sted: Fyn

Indlæg af Holger »

the songcabinet skrev:Helt forståeligt at du stemmer LA, Holger. Det passer til din profil som tilhørende den økonomiske elite, hvid, mand, i sin mest produktive alder, masser af netværk, høj kompetence osv. Du kan lide den frihed du allerede har via din position.
Den position er jo ikke noget jeg har fået ved en tilfældighed (udover min hudfarve, men den diskussion vil jeg ikke gå ind i). Gul er den i øvrigt her på siden ;-)

Modsat den sjove, men for mig irrelevante tegneserie, så er jeg startet fra relativt beskedne kår og uden mulighed for den videregående eller specialicerede uddannelse, som stort set alle andre kan få tilbudt gratis og med S.U. Jeg har ikke været priviligeret på nogen måde udover et par meget moralsk opbakkende forældre - det skal man selvfølgelig heller ikke kimse ad.

Min position har jeg alene opnået på baggrund af årevis af økonomisk afsavn, ekstremt hårdt arbejde og med en viljestyrke og fokus som en rotte fanget i en fælde. Adskillige opture og nedture både økonomisk og psykisk som selvstændig i musikbranchen, hvor jeg til sidst har fundet den magiske formel der fungerer for mig.

Resten af din post er altså også skudt ved siden af. Tværtimod er selvstændige mænd (som er den gruppe jeg jo tilhører) langt dårligere stillet rettighedsmæssigt og sikkerhedsmæssigt end almindelige (arbejdsløse) lønmodtagere og kvinder generelt. Hvis der er noget vi gør, så er det af fylde de offentlige konti, ikke tømme dem.

Medlemsavatar
Morten B
Forum Donator
Indlæg: 6613
Sted: Søvind

Indlæg af Morten B »

Mit kryds ligger i øjeblikket hos Alternativet, primært af 3 grunde:
  • 1. Grøn omstilling. At vi skal omstille til 100% grøn energi og 100% økologi tror jeg ikke på kan lade sig gøre inden 2040 som er deres mål, men jeg synes der skal arbejdes hårdt på dette område.

    2. Styrkning af iværksætterkulturen.

    3. Mindre stat, mere samfund, herunder primært afsnittet om frisættelse af offentlige institutioner (Mindre kontrol og dokumentation).
Jeg synes desuden forslaget om 30 timers uge med tilhørende timebank er spændende, men her er jeg mere skeptisk i forhold til om det kan hænge sammen.

LA er også en mulighed, jeg ligger ikke fast endnu og det er hovedsageligt et valg om økonomisk politik mellem de to.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10300
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

Alternativet virker også aldeles fornuftige efter min mening.
Uncite skrev: 3.frisættelse af offentlige institutioner (Mindre kontrol og dokumentation).
Lige det her punkt er LA også på jagt efter. Jeg forstår godt rationalet bag det, og med alle de historier der har været om for eksempel unødig rapportering på offentlige sygehuse, virker det som en god ide lige i de tilfælde.

Men men men, samtidigt dukker akademikeren op i mig, og siger: hvad nu, hvis der foregår systematiske fejl... Så kan vi ikke hurtigt og effektivt finde fejlen og rette den. Vi fjerner en masse data fra 'systemet' og kan lige pludselig ikke anvende det længere. Her er jeg jo kæmpe fortaler for at vi istedet for at fjerne dataene, anveder nye strategier til at producere dem meget nemmere.

Husker for eksempel et indslag i nyhederne hvor en overlæge/oversygeplejerske/whatever skulle bruge en meget stor del af sin tid på at sidde på kontor og taste oplysninger ind i IT-systemet. Det virker også hul i hovedet for mig. Men for at en organisation effektivt kan lære af erfaringerne og dele dem effektivt med hinanden, er det vigtigt at have dataene til rådighed.
Så er det jeg tænker: Hvorfor ikke omstille det til for eksempel stemmegenkendelse og apps som kan køre på en ipad/anden tablet og gøre at den her læge/sygeplejerske kan bruge mere tid udenfor kontoret. Teknologien er der nu.

Jeg er ikke uenig med mindre kontrol og dokumentation, men jeg ser en fare for tab af værdifuld data.

Medlemsavatar
Morten B
Forum Donator
Indlæg: 6613
Sted: Søvind

Indlæg af Morten B »

Mike-air skrev:Husker for eksempel et indslag i nyhederne hvor en overlæge/oversygeplejerske/whatever skulle bruge en meget stor del af sin tid på at sidde på kontor og taste oplysninger ind i IT-systemet. Det virker også hul i hovedet for mig. Men for at en organisation effektivt kan lære af erfaringerne og dele dem effektivt med hinanden, er det vigtigt at have dataene til rådighed.
Så er det jeg tænker: Hvorfor ikke omstille det til for eksempel stemmegenkendelse og apps som kan køre på en ipad/anden tablet og gøre at den her læge/sygeplejerske kan bruge mere tid udenfor kontoret. Teknologien er der nu.
Her er jeg fuldstændig enig, men for at det skal kunne lade sig gøre skal der ske en reformering af hele sundhedssektoren. Vi har jo senest set hvor svært det åbenbart er at få et landsdækkende system op at køre, ja, det er endda blevet skrottet fuldstændig efter jeg ved ikke hvor mange års arbejde.
At en læge skal bruge op til en time, nogen gange mere bare på at logge ind i systemerne er jo det rene galimatias. At der er oven i købet eksisterer 7 forskellige systemer som man skal kryds-taste informationer i kan ikke andet end producere langt flere fejl.


Et af de områder hvor frisættelsen ville have stor effekt, tror jeg, er i folkeskolen. Jeg kan ikke huske det præcise tal, men jeg mener at lærere i folkeskolen kun bruger 40% af deres tid på undervisning! (Correct me if I'm wrong). Meget tid går med rapportering, pisa tests og alt det bras og forberedelses tiden er blevet skåret gevaldigt ned. Stop nu med de f*cking tests og begynd at lære vores fremtid hvordan de udvikler sig til kreative, selvtænkende individer.

Medlemsavatar
Rosenfeldt
Forum Donator
Indlæg: 2933
Sted: Hørsholm

Indlæg af Rosenfeldt »

En af de værste ting ved valg er, at mange vælgere går til stemmekasserne uden at vide helt konkret hvad de egentlig stemmer på. Det kan selvfølgelig være uoverskueligt at sætte sig grundigt ind i hvad de forskellige partier står for, men så vil jeg mene at man heller skal undlade at stemme!

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

Er der nogen der gør noget med alt det data?

Jeg har det helt fint med veldesignede, fokuserede undersøgelser forestået af akademiker i kombination med en eller anden form for domænekendskab... men min idé om NPM som det er implementeret nu er bare en endeløs række af "hvor dygtig har du været i dag på en skala fra 0-5" og lignende ubrugeligheder. Ligesom de der smiley-sedler på restauranter. Altid når der er anmærkninger synes jeg det handler om egenkontrollen -- altså hvor god de er til at skrive ned hvad de har gjort rent, i stedet for hvor rent der faktisk var.

Da jeg var arbejdsløs skulle jeg gå ind på Jobnet hver uge og trykke på en knap. På knappen stod der "tjek dine jobforslag", så det var det jeg havde fået at vide jeg skulle -- så første gang loggede jeg naturligvis ind på Jobnet, skrev et par relevante ord ind i søgefeltet og kiggede på hvad der var. Og ugen efter fik jeg en advarselsmail om at de kunne se jeg ikke havde tjekket min jobforslag. Jeg havde jo ikke havde trykket på den rigtige knap.
Nobody noes.

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10300
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

niklasni1 skrev:Er der nogen der gør noget med alt det data?

Jeg har det helt fint med veldesignede, fokuserede undersøgelser forestået af akademiker i kombination med en eller anden form for domænekendskab... men min idé om NPM som det er implementeret nu er bare en endeløs række af "hvor dygtig har du været i dag på en skala fra 0-5" og lignende ubrugeligheder. Ligesom de der smiley-sedler på restauranter. Altid når der er anmærkninger synes jeg det handler om egenkontrollen -- altså hvor god de er til at skrive ned hvad de har gjort rent, i stedet for hvor rent der faktisk var.

Da jeg var arbejdsløs skulle jeg gå ind på Jobnet hver uge og trykke på en knap. På knappen stod der "tjek dine jobforslag", så det var det jeg havde fået at vide jeg skulle -- så første gang loggede jeg naturligvis ind på Jobnet, skrev et par relevante ord ind i søgefeltet og kiggede på hvad der var. Og ugen efter fik jeg en advarselsmail om at de kunne se jeg ikke havde tjekket min jobforslag. Jeg havde jo ikke havde trykket på den rigtige knap.
Ja, det er jeg ret sikker på. Jeg har ikke så meget indsigt på området, men jeg har en fætter der arbejder ved Statens Serum institut som laver analyser på dataene fra sygehusene hver dag. Jeg ligger selv indenfor social sciences, og fra min vinkel er det interessant at se på sådan noget som patient-tilfredshed, eller andre adfærds-relatede problemstillinger.
Dataene er vigtige, fordi vi kan bruge dem til at lære at gøre tingene bedre idag end igår.

Mht. Jobnet eksemplet så er det hul i hovedet ja. Du skulle hellere have haft en snak med en coach der kunne hjælpe dig videre.
Uncite skrev: Et af de områder hvor frisættelsen ville have stor effekt, tror jeg, er i folkeskolen. Jeg kan ikke huske det præcise tal, men jeg mener at lærere i folkeskolen kun bruger 40% af deres tid på undervisning! (Correct me if I'm wrong). Meget tid går med rapportering, pisa tests og alt det bras og forberedelses tiden er blevet skåret gevaldigt ned. Stop nu med de f*cking tests og begynd at lære vores fremtid hvordan de udvikler sig til kreative, selvtænkende individer.
I skolesystemet kan jeg godt se det er kontra-produktivt ja. Set fra en social-videnskabelig vinkel er det ikke nødvendigt at logge ALT hvad der sker, for at lære af tidligere erfaringer, hvorimod det nok er en anden snak indenfor lægevidenskaben. Man burde godt kunne nøjes med at lave stikprøver. I folkeskolen tror jeg istedet det bliver anvendt som et redskab til kvalitetsstyring. Det komiske er jo bare at det ud fra dit udsagn formentlig har en negativ effekt på kvaliteten :-P

EDIT: Det er sku nok kvalitetsstyring begge steder. Men på sygehuse ser jeg bare meget værdifuld information der kan hentes via dataene. Så handler det i mine øjne bare om at gøre det så gennemtænkt at det ikke bliver en byrde for dem der skal generere dataene.

Default avatar
Madsaiie
Forum Donator
Indlæg: 671

Indlæg af Madsaiie »

Jeg stemmer også på Liberal Alliance.

Vi burde kigge Schweiz noget mere over skulderen: http://www.business.dk/business-magasin ... et-problem

Medlemsavatar
Mike-air
Forum Donator
Indlæg: 10300
Sted: Oslo

Indlæg af Mike-air »

Skatterne modvirker arbejdsdeling. Hvis håndværker Olsen tilbyder at male en væg for boligejer Jensen, og hvis begge betaler 50 procent marginalskat, og der er 25 procent moms, skal Olsen være fem gange så god til at male som Jensen, før det giver mening for Jensen at købe ydelsen fra Olsen.

Det betyder, at en masse danske håndværks- og servicejob er blevet beskattet væk, og at en masse arbejde derfor er ugjort eller gøres dårligt. Hvor jeg bor, er det derimod mere sandsynligt, at den lokale Olsen og Jensen betaler mellem nul og ti procent marginalskat, og så er momsen jo kun de førnævnte otte procent. Derfor arbejder folk meget mere for hinanden, hvilket i høj grad forklarer den lave arbejdsløshed, men også den store sammenhængskraft og høje levestandard.
Nemlig! :)

Default avatar
niklasni1
Medlem
Indlæg: 1533
Sted: Den ekstreme vestegn

Indlæg af niklasni1 »

Er de fleste danskere ikke lønmodtagere? For så skal skattelettelserne vel blive til en nedgang i nettolønnen før det bliver til et økonomisk incitament for dem der faktisk styrer arbejdsudbuddet?
Nobody noes.

Nyt svar